У місті Луцьку відбулась робоча зустріч представників профільних асоціацій і деревообробних підприємств України

10 квітня у місті Луцьку в рамках Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння відбувалась робоча зустріч представників профільних асоціацій та деревообробних підприємств України. Координатором заходу виступила асоціація «Деревообробники України».

На порядку денному було обговорення положень Проекту Закону «Про ринок необробленої деревини та прав на її заготівлю», зареєстрованого у Верховній Раді України 26.02.2019 за №10092, вироблення спільного бачення розвитку вітчизняної деревообробної галузі та ряд інших питань.

Загалом учасники зустрічі схвально поставились до внесення на розгляд законодавчого органу законопроекту №10092, адже це перший крок до фахової дискусії з питань законодавчого врегулювання ринкових відносин, пов’язаних з реалізацією необробленої деревини.

Разом з тим, переважна більшість деревообробників негативно поставилась до окремих положень документа, а саме щодо участі постійних лісокористувачів у заснуванні Єдиної Деревної Біржі та короткострокових лісокористувачів, формування ціни згідно з біржовими котируваннями та встановлення граничного рівня пониження ціни, допущення до аукціонів з продажу необробленої деревини нерезидентів.

За результатами роботи було прийнято рішення долучити до обговорення Проекту Закону якомога більше учасників ринку, профільних асоціацій та громадських організацій, фахівців в галузі права, у встановленому законом порядку надати власні напрацювання з цих питань до відповідного профільного комітету Верховної Ради України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *