Керівники асоціації “Деревообробники України” обговорили проблемні питання з керівництвом Держлісагенства

15 січня у Державному агентстві лісових ресурсів України відбулась зустріч представників найбільших вітчизняних деревообробних підприємств і профільних асоціацій з керівництвом Держлісагенства. Асоціація “Деревообробники України” була представлена її президентом Романом Бордюговським та директором Андрієм Безносюком.

Представниками деревообробної галузі були підняті питання ціни на необроблену деревину в України. Вказано на те, що ціни на окремі породи деревини, зокрема на дуб, встановлені на рівні економічної недоцільності її подальшої обробки. Така ситуація неминуче веде до закриття вітчизняних підприємств деревообробної галузі, як наслідок, втрата робочих місць, поступлень до бюджетів різного рівня, Пенсійного фонду тощо.

Запропоновано провести Держлісагенством перевірку ґрунтовності стартових цін на деревину, що встановлена ввіреними йому підприємствами, запровадити практику проведення аукціонів за методом покрокового зниження стартової ціни нереалізованих лотів, об’єднати зусилля щодо виявлення  недобросовісних покупців, що дестабілізують ринок шляхом необґрунтованого підняття ціни та наступної відмови від придбання деревини за такими цінами, недопущення останніх до участі у торгах за рішеннями біржових комітетів.

Учасники прийшли до спільної думки щодо необхідності додаткового опрацювання проблемних питань ринку необробленої деревини і вироблення в межах їхньої компетенції рішень, які б у рівній мірі враховували інтереси як деревообробної, так і лісогосподарської галузей України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *