Роз’яснення щодо наказу Держкомлісгоспу України від 19.02.2007 року №42

Напередодні проведення аукціонних торгів з продажу необробленої деревини ресурсів ІІ кварталу 2018 року деревообробників сколихнула новина про скасування наказу Держкомлісгоспу України від 19.02.2007 року №42, яким  затверджено “Положення про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини”.

Визнання Окружним адміністративним судом міста Києва незаконним і нечинним зазначеного наказу стало повною несподіваністю для учасників ринку, так як ухвалення рішення проходило у майже повній інформаційній тиші, не кажучи вже про інші обставини його прийняття. Одночасно у багатьох виникло занепокоєння, що відміна правил торгівлі деревиною призведе до хаосу та блокування ринку.

Попри це, продаж деревини ІІ і ІІІ кварталів продовжився на аукціонних торгах (хіба що в електронній формі), адже згадане судове рішення було оскаржено Асоціацією «Меблідеревпром» в апеляційному порядку, через що не набуло законної сили. 26 червня ц.р. Київський апеляційний адміністративний суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а рішення про скасування наказу — без змін.

Однак, Верховний Суд України 12 серпня за скаргою асоціації «Меблідеревпром» на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 1 березня 2018 року та постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 26 червня 2018 року відкрив касаційне провадження. Таким чином, насьогодні Положення про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини, затверджене наказом Держкомлісгоспу України від 19.02.2007 року №42, залишається чинним.

Інформацію про результати розгляду описаної касаційної скарги ви зможете знайти на нашому веб-сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *