В Україні побудують новий завод з виробництва стружкових плит

Компанія “Кроноспан УА” з метою розширення потужностей побудує у Нововолинську завод з виробництва стружкових плит (OSB). Проект вартістю 116 млн євро фінансує Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), з яких 50 млн євро буде синдиковано з банками Raiffeisen Bank International AG та Raiffeisenlandesbank Obersterreich.

Кошти будуть інвестовані у нові виробничі потужності, що відповідають стандартам і нормам ЄС. Компанія планує розширити своє виробництво в Україні за рахунок будівництва нового заводу в Нововолинську (Волинська область), – йдеться в прес-релізі.

Для забезпечення нового заводу енергією на підприємстві встановлять котел на біомасі потужністю 45 МВт, новий трансформатор та новий електрофільтр. Це дозволить скоротити втрати енергії і викиди пилу.

Нове виробництво продукції з високою доданою вартістю сприятиме заміщенню імпорту орієнтовано-стружкових плит (OSB) та збільшення експорту з України на загальний ринок ЄС і в інші країни.

ТОВ “Кроноспан УА” є дочірньою компанією одного з найбільших в країні виробників ламінованих і шліфованих ДСП Kronospan Holdings PLC. Kronospan створений в Австрії у 1897 році. В даний час є провідним європейським виробником листових матеріалів на основі деревини та працює у 21 країнах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *