Громадськість почнуть інформувати про заплановані рубки лісу

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» спільно з проектом «Лісова Варта» Всесвітнього фонду природи (WWF) в Україні здійснюють пілотний проект з інформування громадськості про лісогосподарські заходи, що проводитимуться на територіях громад.

Про це повідомили в НПП «Сколівські Бескиди».

Представники Лісової варти разом з працівниками НПП «Сколівські Бескиди» провели зустрічі з головами Корчинської, Крушельницької, Завадківської та Росохацької сільських рад. Під час зустрічей було проведено роз’яснення процедури інформування громадськості про проведення рубок, запланованих на територіях сільських рад у 2019 році.

Непроінформовані громадяни не можуть розрізнити, коли той чи інший лісогосподарський захід проводиться із порушенням законодавства, а коли-ні. Тому, з одного боку, можуть блокувати цілком легальні роботи, а з іншого – не зможуть нічого вдіяти у випадках очевидних порушень.

Пілотний проект «Інформування громадськості щодо лісогосподарських заходів у лісах Львівської області» дає можливість усім, небайдужим до навколишнього середовища, громадянам ознайомитися з запланованими на наступний рік лісівничими роботами, оглянувши карту, запропоновану у голограмі оголошення. Відповідно, кожен бажаючий може адекватно відреагувати, письмово обґрунтувавши певне побажання. А працівники нацпарку, в свою чергу, нададуть обґрунтовану відповідь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *